Categoriearchief: Experimenten

beschrijving van experimenten.

12 EV3 tutorials op nieuwe website

De eerste 12 tutorials om het maximale uit je EV3 Mindstorm robot te halen staan online op de nieuwe site. De tutorials leren je effecient je EV3 robot te programmeren zodat hij in staat om veel dingen praktisch op te lossen zoals het ontwijken van een object, geluiden maken, iets op het beeldscherm zetten, … Neem gerust een kijkje op de nieuwe site van deze link.

Overzicht projecten

Mission To Mars bestaat nu ondertussen het vierde schooljaar. Het thema is nog steeds hot bij de techniekacademie waar deelnemers tussen 12 en 14 op woensdagmiddag in contact komen met STEM. Het landschap heeft wel eens een dringend onderhoud nodig maar heeft zijn plekje gevonden in het Open Leer Centrum. In dit centrum komen de jongeren en leerkrachten en volwassenen langs om iets bij te leren rond STEM onderwijs. Hier zijn ook alle hoofdprojecten rond ons STEM onderwijs samengebracht. Ben je bijvoorbeeld gepassioneerd door 3D printen dan zal de website van het OLC je doorverwijzen naar de website specifiek voor 3D printen namelijk howto.3Deducation.be. Is je honger naar STEM projecten dan nog steeds niet gestild en wens je workshops te geven of STEM lessen in zowel Lager als Secundair dan kan je ideeën opdoen om aan de slag te gaan met bijvoorbeeld LEGO (mindstorm,Wedo,learn2learn,…) of Robotica(Arduino KAEDU, ALLBOT), of meer uit je rekenmachine halen (TIinnovator) of via het internet vanalles aansturen en bekijken op tablet of smartphone (IOT met BYOC Cloudprofessor) of … kortom teveel om op te sommen. Daarom dat we alle projectideeën samengebracht hebben bij projects4edu.be . Maak er alvast een STEMMIG schooljaar van. Indien je vragen hebt omtrent STEM in de klas kan je altijd contact opnemen via info[AT]techniekacademie[PUNT]eu ; de rare schrijfwijze is om ervoor te zorgen dat robots die op internet opzoek gaan naar e-mailadressen het adres niet kunnen lezen en personen wel.

Programmeren met KAEDU

2017-06-17 21.08.47 Of het nu een onderdeel is van een ruimteschip, een rover, een experiment dat in de ruimte gaat, een satteliet, controleapparatuur op aarde, … er zal ALTIJD een stukje inzitten dat geprogrammeerd werd. Want we programmeren nu eenmaal steeds meer zaken. Vroeger was er geen programmatie in een koffiezetapparaat nu kan je geen apparaat meer vinden zonder programmatie. Wil je na de examens tijdens de vakantie de eerste stappen zetten rond programmatie ga dan naar de elektronicawinkel en koop daar een Arduino Shield en een KAEDU shield en via deze handleiding kom je meer te weten over de elektronische componenten (HARDWARE) en via deze tutorialreeks kom je meer te weten over het programmeren (SOFTWARE)

Windvoertuig

atvEen voertuig doen voortbewegen door de wind, het lukt op aarde maar niet in de ruimte want daar is het immers vacuum dus er is geen wind aanwezig. Wat wel aanwezig is is de zonnewind, dat is een storm aan deeltjes die van de zon komen, misschien kan men deze wind in de toekomst gebruiken om sneller van A naar B te gaan in de ruimte.
Wat wij met de aardse wind deden tijdens het bezoek van bassischolen, techniekacademie en met de leerlingen van STEM zie je bij meer lezen. Lees verder Windvoertuig

Techniekacademie lanceert raketten

b_tsk34__78752Tijdens de techniekacademie hebben we ook veel aandacht voor mission to Mars. Dat is ook normaal want de techniekacademie gaat door in het Open Leer Centrum van Bernardusscholen Oudenaarde en ongeveer 1/4 van het lokaal bestaat uit een Mars landschap waar de robots op moeten navigeren en opdrachten moeten uitvoeren. Bij meer lezen enkele filmkes van prachtige waterraket lanceringen die plaats vonden op Bernardustechnicum canaveral een plaats waar op een dag meer lanceringen plaatsvonden dan NASA en ESA in één jaar doen. Onze raketten geraakte jammer genoeg niet zo hoog dat ze in een baan rond de aarde terecht kwamen.
Lees verder Techniekacademie lanceert raketten