Categoriearchief: Challenges

12 EV3 tutorials op nieuwe website

De eerste 12 tutorials om het maximale uit je EV3 Mindstorm robot te halen staan online op de nieuwe site. De tutorials leren je effecient je EV3 robot te programmeren zodat hij in staat om veel dingen praktisch op te lossen zoals het ontwijken van een object, geluiden maken, iets op het beeldscherm zetten, … Neem gerust een kijkje op de nieuwe site van deze link.

Space Challange 2STEM Bernardusscholen

rover_esa4 De leerlingen van de Bernardusscholen specifieker 2STEM hebben tijdens de les Mechatronica enkele ruimte missies opgelost op een STEMmige manier namelijk door wetenschappelijk en wiskundig het probleem te analyseren en door gebruik te maken van de techniek van de robot een programma op te stellen (engineering) die in staat is de missie autonoom te volbrengen. Bij meer lezen een prachtig filmpje hierover. Lees verder Space Challange 2STEM Bernardusscholen

Missie : Leven op Mars ?

117-_DSC0145 De blauwe kleur staat voor het detecteren van leven. De robot geeft ook de informatie door aan de mensen op Aarde. Als de robot 3 keer leven detecteerde dan stopt hij met de missie. De missie is nog niet klaar want de kleuren moeten nog in het landschap verwerkt worden maar de basis werkt ondertussen al. Bekijk het filmpje bij meer lezen. Lees verder Missie : Leven op Mars ?