Categoriearchief: Mars Rover

12 EV3 tutorials op nieuwe website

De eerste 12 tutorials om het maximale uit je EV3 Mindstorm robot te halen staan online op de nieuwe site. De tutorials leren je effecient je EV3 robot te programmeren zodat hij in staat om veel dingen praktisch op te lossen zoals het ontwijken van een object, geluiden maken, iets op het beeldscherm zetten, … Neem gerust een kijkje op de nieuwe site van deze link.

Introductieles EV3

Om de eerste uitdaging te kunnen uitvoeren raden we aan om eerst deze lessen te proberen. Dan leer je rechtdoor rijden door wiskunde en een bocht nemen door wiskunde te gebruiken. Op deze manier kan je exacte afstanden vooruit rijden en exacte hoeken draaien. Dit is wat je nauwkeurig navigeren kan noemen. Tevens wordt in dezelfde les uitgelegd hoe je op een eenvoudige manier de computer met de EV3 brick kan verbinden door gebruik te maken van de bluetooth verbinding.

Programmeren met KAEDU

2017-06-17 21.08.47 Of het nu een onderdeel is van een ruimteschip, een rover, een experiment dat in de ruimte gaat, een satteliet, controleapparatuur op aarde, … er zal ALTIJD een stukje inzitten dat geprogrammeerd werd. Want we programmeren nu eenmaal steeds meer zaken. Vroeger was er geen programmatie in een koffiezetapparaat nu kan je geen apparaat meer vinden zonder programmatie. Wil je na de examens tijdens de vakantie de eerste stappen zetten rond programmatie ga dan naar de elektronicawinkel en koop daar een Arduino Shield en een KAEDU shield en via deze handleiding kom je meer te weten over de elektronische componenten (HARDWARE) en via deze tutorialreeks kom je meer te weten over het programmeren (SOFTWARE)

Space Challange 2STEM Bernardusscholen

rover_esa4 De leerlingen van de Bernardusscholen specifieker 2STEM hebben tijdens de les Mechatronica enkele ruimte missies opgelost op een STEMmige manier namelijk door wetenschappelijk en wiskundig het probleem te analyseren en door gebruik te maken van de techniek van de robot een programma op te stellen (engineering) die in staat is de missie autonoom te volbrengen. Bij meer lezen een prachtig filmpje hierover. Lees verder Space Challange 2STEM Bernardusscholen